ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала росіянина, який воював за ДНР

Бойовика завербували у "Слов'янську" бригаду бойовиків із зарплатою $360 на місяць

СБУ затримала росіянина, який воював за ДНР
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з прикордонниками затримала поблизу селища Березове Донецької області громадянина Російської Федерації, бойовика самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Затриманий виявився жителем Анапи, 1994 року народження. У 2013-2014 роках він проходив строкову службу в Абхазії, був розвідником-снайпером. Під час допиту він повідомив, що у вересні 2014 року за посередництва однополчан завербувався в 1-шу "Слов'янську" бригаду терористичного формування ДНР із зарплатою $360 на місяць.

"У грудні 2014 року, за його словами, до його угруповання приїхали ще шість росіян і німець на автомобілях однієї з міжнародних місій, які привезли бойовикам "гуманітарну допомогу" - розвантаження, військове взуття і форму. Також затриманий росіянин розкаявся у скоєному, вибачився перед громадянами України і звернувся до президента РФ Володимира Путіна із закликом припинити війну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку червня СБУ викрила і затримала зрадника у власних лавах - співробітника управління СБУ в Донецькій області підполковника Олександра Третьяка, якого завербували співробітники ГРУ Генштабу Збройних сил РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram