ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтаві здетонували боєприпаси у військовому КрАЗі (оновлено)

Жертв і постраждалих немає.

У Полтаві на трасі "Київ-Харків" (недалеко від супермаркету "Метро") пожежа у військовому автомобілі спричинила займання боєприпасів.

Як повідомляють на сайті міліції, близько першої ночі на 336-му кілометрі автодороги "Київ-Харків", поблизу села Супрунівка, в КрАЗі із причепом, за попередніми даними, здетонував один із боєприпасів, через що почалася пожежа. Здетонували й інші боєприпаси.

Цей автомобіль їхав у складі колони однієї з військових частин Національної гвардії України. Машини перевозили боєприпаси в зону АТО.

ДАІ перекрила рух транспорту на дорозі. Близько третьої ночі пожежа і вибухи припинилися. Жертв і руйнувань немає.

Порушено кримінальне провадження за статтею 264 Кримінального кодексу України (необережне поводження з боєприпасами).

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, зараз рятувальники шукають боєприпаси, які могли розлетітися довкола.

Трасу Київ-Харків на цій ділянці перекрито, повідомив у своєму фейсбуці нардеп Ігор Мосійчук, який намагається дістатися до столиці.

Як розповів "Обкому" начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Полтавської ОДА Віктор Стеблянко, дві вантажівки КрАЗ з причепами везли міни й артилерійський порох із Києва в зону АТО. Під час руху загорівся один з автомобілів. Водій і старший автомобіля спробували самостійно загасити займання, але не впоралися. Вогонь швидко охопив автомобіль, і ще до приїзду пожежників і фахівців МНС небезпечний вантаж почав вибухати.

Мешканці сусідніх будинків, почувши вибухи і побачивши стовп диму, почали дзвонити на телефони екстрених служб. Містом поповзли чутки, що почали вибухати снаряди, які везли в автомобілях.

Стеблянко уточнив, що автомобілі перевозили міни без детонаторів і вони не могли вибухнути. Але під дією високої температури в боєприпасах почав вигоряти тол, що й спровокувало появу стовпа чорного диму. А за вибухи полтавці сприйняли "хлопки" артилерійського пороху, що загорівся.

Гасити автомобіль, який згорів дотла, не наважилися, оскільки існувала загроза вибухів. Місце події оточили, пожежники контролювали ситуацію.

Пожежу ліквідували на початку третьої ночі. Зараз розпочато розслідування події. Ніхто з людей, стверджують в управлінні, не постраждав.

Надзвичайна ситуація сталася в тому місці, де немає житлових будинків, і за кілька сотень метрів до автомобільних заправок. Дорогу відразу ж перекрили, щоб ніхто не постраждав. Причиною інциденту могло стати замикання в коробці передач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram