ГоловнаСуспільствоВійна

У Порошенка нарахували на Донбасі 9 тисяч російських військових

Загальну кількість сил противника оцінюють у 50 тисяч

У Порошенка нарахували на Донбасі 9 тисяч російських військових
Фото: Макс Левин

Адміністрація заявляє про перебування 9 тис. російських військовослужбовців на території Донецької та Луганської областей.

Про це сказав заступник голови Адміністрації Андрій Таранов в інтерв'ю "5 каналу".

"За даними української розвідки, які підтверджені розвідками інших країн, на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей одночасно перебуває до 9 000 російських військовослужбовців", - повідомив він.

Всього чисельність російсько-терористичних військ на Донбасі становить близько 50 тис. чоловік.

За словами Таранова, присутність у цьому регіоні саме кадрових російських військових підтверджується затриманням у Луганській області двох військовослужбовців Генштабу Збройних сил РФ, капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова.

Заступник голови Адміністрації підкреслює, що обидва затриманих наполягають на своїй приналежності до російської армії і виступають проти інкримінування їм терористичної діяльності.

Також Таранов повідомив, що протягом місяця силам антитерористичної операції вдалося збити в зоні АТО 2 російських безпілотних літальних апарати, що також підтверджує активну участь РФ у конфлікті на Донбасі.

Нагадаємо, 16 травня сили АТО затримали російських військових Єрофєєва і Александрова під час бою поблизу Щастя Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram