ГоловнаСуспільствоВійна

Міліція і прокуратура проводять обшук на базі спецроти "Торнадо"

Загрози ескалації конфлікту немає.

Міліція і прокуратура проводять обшук на базі спецроти "Торнадо"
Фото: www.facebook.com/TornadoBat

Слідчо-оперативна група Міністерства внутрішніх справ разом із прокуратурою проводять обшук на базі роти патрульної служби МВС "Торнадо".

Про це повідомив начальник департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко у Фейсбуці.

"Слідчо-оперативна група МВС спільно з прокуратурою почали слідчі дії (обшук) на базі розформованої роти спеціального призначення "Торнадо" у школі в м. Привільне Луганської області. Допуск забезпечено. Ситуація під повним контролем", - написав він.

За словами Шевченка, загрози ескалації конфлікту немає.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос звинуватив тимчасово виконувача обов'язків командира "Торнадо" Миколу Цукура в перевищенні влади та перешкоджанні проведенню слідчих дій на базі роти.

Нагадаємо, 17 червня правоохоронці затримали вісьмох бійців роти "Торнадо", в тому числі командира Руслана Онищенка за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів проти мирних жителів. Бійців затримали в різних містах України. Правоохоронці також спробували провести слідчі дії на базі спецроти в Луганській області, проте бійці зайняли кругову оборону і пригрозили застосувати зброю. Усього на базі "Торнадо" перебуває близько 170 бійців.

19 червня голова МВС Арсен Аваков оголосив конфлікт навколо "Торнадо" вичерпаним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram