ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ДНР погрожують місцевим жителям розправою за участь у мітингах

Терористи закликають таксистів інформувати про "ворогів ДНР"

Бойовики ДНР погрожують місцевим жителям розправою за участь у мітингах
Фото: EPA/UPG

На тимчасово окупованих територіях Донбасу зростає невдоволення проросійськими бандформуваннями і їхніми ватажками.

Про це на брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Учора в місті Донецьк відбувся мітинг жителів, які вимагали припинити війну і не використовувати населення Донбасу в якості "живого щита". Також серед бойовиків поширюються внутрішні чвари - у під'їздах багатоповерхівок у Донецьку почали з'являтися листівки, що негативно висвітлюють так звану "ДНР" і лідерів бандформування за підписом бандитського угруповання "Всевелике військо Донське", - повідомив він.

У відповідь бойовики не можуть зробити нічого, крім посилення репресій проти жителів Донбасу. Зокрема вони обходять помешкання мирних жителів, погрожуючи їм розправою в разі участі в протестах.

Також бойовики "проводять "роботу" з місцевими службами таксі, щоб ті інформували про так званих "ворогів ДНР".

"Водночас бойовики намагаються виторгувати свободу в української влади. Члени так званої "ДНР" продовжують вимагати амністії для своїх бандитів. Це свідчить, що бойовики все більше бояться відповідальності за свої численні злочини, а Росія, яка вже використовувала їх задля власної мети, навряд чи прийде на допомогу", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, в понеділок в Донецьку пройшов мітинг під антивоєнними гаслами. Донеччани звинуватили сепаратистів у тому, що вони викликають у відповідь вогонь на мирних жителів, здійснюючи обстріли з житлових кварталів. Учора, 19 червня, в Донецьку знову пройшов мітинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram