ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики переходять до тактики активного застосування артилерії, - штаб АТО

Сепаратисти активно поширюють інформацію про наступ

Бойовики переходять до тактики активного застосування артилерії, - штаб АТО
Фото: www.pravda-tv.ru

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі є ознаки загострення ситуації, бойовики переходять до тактики активного застосування артилерії.

Про це на брифінгу в Краматорську повідомив заступник керівника штабу АТО полковник Сергій Галушко.

За його словами, тільки за минулу добу зафіксовано 79 випадків порушення режиму припинення вогню, з них 76 обстрілів і три бойові сутички.

"За нашими даними, військове "керівництво" ЛНР наказало підлеглим частинам і підрозділам зняти обмеження на застосування важкого озброєння. Відомо, що бойовики спланували перекидання додаткових артилерійських підрозділів до лінії розмежування сторін. З урахуванням майбутніх втрат при ймовірному відновленні бойових дій у районі Горлівки (Донецька область) командування бойовиків вживає невідкладних заходів з нарощування системи медичного забезпечення, збільшення ліжко-місць у лікарнях і санаторіях", - повідомив Галушко.

Також, за його словами, не виключено, що з метою дезінформації про наміри та реальні напрямки наступу серед бойовиків активно поширюється інформація про активізацію бойових дій у період із 17 по 22 червня на напрямках: Станично-Луганське, Артемівськ, Дзержинськ і Гранітне.

Полковник також повідомив, що на не підконтрольній України території Донецької та Луганської областей перебуває близько 9 тис. бойовиків, які мають на озброєнні 532 одиниці бронетанкової техніки, 153 одиниці артилерійських знарядь, 190 танків, 89 одиниць реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), засобів ППО - 66 і 4 "Точки-У". Також чималу кількість російських військ зосереджено на кордоні з Україною.

"Збройні незаконні формування налічують близько 33 тис. осіб, що мають на озброєнні понад 368 танків, понад 940 бойових броньованих машин, 375 одиниць ствольної артилерії", - додав Галушко.

Також на брифінгу він продемонстрував чергові докази участі російських військових у бойових діях на Донбасі - зброю російського оборонпрому.

"Новий наш трофей - це кулемет Калашникова із заводським номером ЛН 483, який був виготовлений на території Росії і перебуває на озброєнні російської армії", - зазначив Галушко. За словами військових, ця зброя потрапила на окуповану територію України близько півроку тому. Як повідомив Галушко, кожну одиницю трофейного озброєння враховують і відправляють на спеціальний склад.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики здійснили 90 обстрілів позицій українських військових і населених пунктів у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram