ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада оголосила третє попередження "112 каналу"

Телеканал став надмірно інформаційним.

Нацрада оголосила третє попередження "112 каналу"

Нацрада оголосила попередження 5 телерадіокомпаніям, які мовлять під брендом "112 канал" ("Аріадна ТВ", "Лідер ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер ТВ" і "Новий формат ТВ") у цифровій мережі, за невиконання розпорядження регулятора.

Згідно з повідомленням прес-служби Нацради, компанії не виконали розпорядження Національної ради від 26 березня 2015 року, регулятор оголосив їм попередження і зобов'язав протягом двох тижнів виправити порушення та узгодити програмну концепцію з вимогами законодавства.

У разі невиконання цього рішення Нацрада може призначити позапланову перевірку, оголосити попередження або звернутися до суду про анулювання ліцензії у зв'язку з невиконанням розпорядження про усунення порушень.

26 березня Нацрада винесла попередження ТРК "112 канал" за порушення програмної концепції та формату (замість розважально-інформаційного з фільмопоказом - інформаційно-розважальний) та недотримання вихідних даних (за ліцензіями, логотипи компаній повинні містити не тільки емблему "112 Україна", а й назви компаній).

21 серпня 2014 року Нацрада оголосила попередження за збільшення обсягу інформаційних програм (з 2 год. 30 хв. на добу до 23 год. 13 хв. на добу) і відсутність культурологічних, освітніх програми (має бути по 15 хв. на день), розважальних програм (повинно бути 3,5 год. на добу) і фільмопоказу (повинно бути 11 год. 51 хв. на добу).

"112 канал" вважає дії Нацради наступом на свободу слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram