ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський велотрек повернули державі

Один із найстаріших у Європі велотреків можуть відродити

Київський велотрек повернули державі
Фото: Сергей Нужненко

Один із найстаріших у Європі велотреків - велотрек "Авангард" на вул. Б.Хмельницького, 58 у Києві повернули у державну власність.

Відповідне рішення суду першої інстанції від 17 листопада 2014 року напередодні підтвердив апеляційний суд, повідомляється на сайті прокуратури Києва. Таким чином, рішення суду набуло чинності.

Спортивна споруда, побудована ще у 1913 році, була у віданні організації профспілок СРСР, а з 1993 року перейшла у володіння Київської ради профспілок та підприємства "Навчально-спортивна база велотрек "Авангард".

Однак передача цього майна у володіння Київської ради профспілок відбулася з порушенням інтересів держави, а саме без відома і погодження з Фондом державного майна України.

Київський велотрек побудували на початку ХХ століття. У 2009 році велотрек частково знесли, впритул до нього побудували житловий багатоповерховий будинок і паркінг. Зараз велотрек у занедбаному стані і не функціонує.

Спортивна споруда є пам'яткою культурної спадщини, вона занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Вживаються заходи для реального виконання рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram