ГоловнаСуспільствоВійна
Спецтема
Россия

Путін розповів про вплив Росії на бойовиків ЛНР-ДНР

Президент РФ далі наполягає на прихильності до Мінських домовленостей

Путін розповів про вплив Росії на бойовиків ЛНР-ДНР
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія впливає на Донецьку та Луганську "народні республіки" і в їхній позиції "останнім часом багато що змінилося".

Про це він заявив, відповідаючи на запитання, чому Росія не використовує весь свій вплив для виконання Мінських угод, повідомляє "Интерфакс".

"Якби нас щось не влаштовувало в Мінських угодах, ми ніколи не поставили б під ними свій підпис. Ми вважаємо ці угоди справедливими і збалансованими і робимо можливий вплив на одну зі сторін цього конфлікту - на Донецьку та Луганську невизнані республіки", - сказав Путін.

Звертаючись до ЗМІ, Путін наголосив: "Ви не можете не помітити, що в їхній (Донецька і Луганська) позиції багато чого змінилося: вони готові і хочуть вести переговори по всіх пунктах Мінських угод".

При цьому російський президент заявив, що Євросоюз і США "не здійснюють належного впливу на київську владу".

"Дозвольте мені, висловлюючись хокейним мовою, повернути вам вашу шайбу і запитати, чому наші колеги в Євросоюзі, в Сполучених Штатах не чинять належного впливу на київську владу для вирішення всіх зазначених питань", - сказав Путін.

Він також заявив, що Мінські домовленості передбачають внесення змін до Конституції України з наданням автономних прав ЛНР і ДНР; ухвалення закону про амністію для групи осіб із цих територій; імплементацію закону про особливий статус Донбасу; ухвалення закону про місцеве самоврядування та проведення виборів; зняття економічної блокади із цих територій.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що Росія націлить свої ударні сили і засоби на території, що загрожують їй.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram