ГоловнаСуспільствоПодії

Керівництво нафтобази "БРСМ" півтори години приховувало пожежу, - МВС

Причиною зволікання стало побоювання, що рятувальники виявлять факти нелегального змішування пального

Керівництво нафтобази "БРСМ" півтори години приховувало пожежу, - МВС
Фото: facebook/MNS.GOV.UA

Керівництво нафтобази "БРСМ-Нафти", яка загорілася 8 червня у Васильківському районі під Києвом, протягом півтори години не викликало пожежників.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За даними відомства, причиною стало побоювання, що пожежники і правоохоронці виявлять факти нелегального змішування пального і присадок, під час якого і почалася пожежа.

"Початкове займання пального на нафтобазі в селі Крячки відбулося в ході нелегального змішування різних нафтопродуктів і присадок. Керівництво нафтобази, побоюючись, що пожежники і міліціонери, які приїдуть на виклик, виявлять їхні незаконні операції, не повідомляло про пожежу протягом перших півтори години", - йдеться в повідомленні.

Відомство стверджує, що на території нафтобази з низькоякісної сировини виготовлявся бензин і дизельне пальне нібито "підвищеної якості" з використанням різного роду присадок і добавок, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей (бензолу, метанолу тощо).

МВС оцінило збитки держави від пожежі в 1,2 млрд гривень. Ведеться розслідування.

Нагадаємо, раніше у ДСНС повідомили, що витрати держави на ліквідацію пожежі на нафтобазі становили близько 50 млн грн з урахуванням виплат сім'ям загиблих і постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram