ГоловнаСуспільствоВійна

Капітана Служби зовнішньої розвідки заарештовано за шпигунство на користь РФ

СБУ викрила у своїх рядах чергового шпигуна

Капітана Служби зовнішньої розвідки заарештовано за шпигунство на користь РФ
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України далі працює над очищенням лав силовиків від шпигунів і зрадників.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуку.

"Хочу вам повідомити, що контррозвідка СБУ провела спецоперацію з припинення розвідувально-підривної діяльності агента російських спецслужб, співробітника Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) капітана Дегтярьова, 1988 року народження, уродженця Євпаторії та жителя міста Києва, що мав допуск до державної таємниці", - написав Лубківський.

Маючи допуск до відомостей, що становлять державну таємницю, і доступ до службових приміщень СЗРУ, він фотографував документи з обмеженим доступом, копіював інформацію з комп'ютерів співробітників і передавав її представникам ФСБ Росії.

За даними СБУ, Дегтярьову обіцяли працевлаштування в російських органах розвідки. "Він мав отримати дострокове звання та грошову винагороду. І це було головною мотивацією його зради", - зазначив Лубківський.

Головним слідчим управлінням СБУ Дегтярьову оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1. ст.111 Кримінального кодексу (державна зрада у формі шпигунства) та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше за співпрацю з бойовиками затримали підполковника СБУ Олександра Третяка, який шпигував для ГРУ Генштабу збройних сил РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram