ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі запобігли замовному вбивству громадського активіста

Замовник протилежних політичних поглядів пропонував 10 тисяч доларів

В Одесі запобігли замовному вбивству громадського активіста
Фото: mvs.gov.ua

Міліція Одеси запобігла замовному вбивству громадського активіста. За вбивство представник протилежного політичного руху пропонував 10 тисяч доларів США.

МВС отримало інформацію про одесита, який шукає виконавця замовного вбивства, і встановило особу зловмисника. Ним виявився 29-річний уродженець Одеської області.

"Будучи представником протилежного політичного руху і неприязно ставлячись до свого опонента, він вирішив усунути того фізично", - сказано в повідомленні.

Співробітник міліції під виглядом потенційного виконавця вирушив на зустріч із замовником. Зустріч відбулася на Привокзальній площі Одеси і фіксувалася за допомогою аудіо- та відеоапаратури. Оперативник отримав від замовника фото потенційної жертви, а також домовився про аванс у розмірі дві тисячі доларів та остаточну вартість роботи (десять тисяч доларів). Крім того, було обумовлено день виконання замовлення - жертву необхідно було ліквідувати 9 червня.

Потім штурмова група міліції затримала підозрюваного. Під час санкціонованого обшуку за однією з адрес його тимчасового проживання знайшли дві одиниці зброї, яку правоохоронці спрямували на експертизу.

Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram