ГоловнаСуспільствоЖиття

Німеччина і Польща передали 285 тонн гуманітарної допомоги для переселенців

Вантаж відправить у Запоріжжя благодійна організація "Карітас України"

Німеччина і Польща передали 285 тонн гуманітарної допомоги для переселенців

16 червня "Карітас України" відправить понад 285 тонн німецької та польської гуманітарної допомоги у Запоріжжі. Вантаж вміщує набори з продуктів харчування та гігієнічних засобів для 6800 вимушених переселенців від уряду Німеччини і для 4300 осіб від Польщі.

Гуманітарний вантаж призначений для задоволення базових потреб вимушених переселенців, які знайшли притулок у Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській областях та неокупованих районах Донецької області. Одержувачами стануть багатодітні та малозабезпечені сім'ї, одинокі матері та батьки, вагітні та матері, старі й інваліди, сім'ї з одним годувальником.

Харчові та гігієнічні набори формувалися відповідно до стандартів Всесвітньої продовольчої програми (World Food Program), кожен з них коштує близько 900 грн (38 євро) і важить приблизно 21 кг. Набори мають тривалий термін придатності і здатні забезпечити базові потреби людини протягом місяця. Допомога складається з продуктів харчування (борошно, соняшникова олія, яловичина консервована, свинина консервована, квасоля консервована, горошок консервований, гречка, рис, цукор, макарони, чай, кава, печиво, шоколад, згущене молоко), а також засобів гігієни (мило, шампунь, пральний порошок, засіб для миття посуду, зубна паста і щітка).

"Це не перша масштабна допомога від наших партнерів з Німеччини та Польщі. Цього разу уряд Німеччини виділив на закупівлю гуманітарної допомоги 350 тисяч євро, а від польського уряду ми отримали гуманітарний вантаж на 150 тисяч євро. Така підтримка західних партнерів особливо важлива зараз, коли щодня ростуть наслідки гуманітарної кризи в Донбасі. З квітня минулого року "Карітас України" вже надав допомогу понад 115 тисячам осіб на суму 8 млн євро", - заявив Григорій Селещук, керівник міграційної служби "Карітас України".

Станом на 8 червня, за даними ООН, кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становить 1,325 млн осіб, понад 5 млн. людей вразила гуманітарна криза. Ще понад 5,2 млн осіб сьогодні проживають на території конфлікту (Донецька і Луганська області).

Такі обставини вимагають оперативного реагування з боку "Карітас України" - однієї з найбільших благодійних організацій в Україні. У відповідь на гуманітарну кризу з квітня минулого року "Карітас України" реалізує низку програм допомоги для понад 115 тисяч осіб, постраждалих від гуманітарної кризи, у 12 областях України. Загальний бюджет таких програм становить майже 8 млн. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram