ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 100 разів обстріляли позиції сил АТО

Біля Маріуполя вночі було відносно тихо

За добу бойовики 100 разів обстріляли позиції сил АТО
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики 100 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. За минулу добу бойовики майже 100 разів обстрілювали позиції українських військ і мирні населені пункти. Починаючи з 18:00 вчорашнього вечора і досі російсько-терористичні війська 40 разів застосовували зброю проти наших солдатів", - йдеться в повідомленні.

Із заборонених, згідно з Мінськими домовленостями, мінометів і гаубиць калібру понад 100 міліметрів до півночі обстрілювали Опитне, Тарамчук, Березове, Піски, Мар'їнку, Красногорівку. У районі Артемівська зі 120-міліметрових мінометів стріляли по Золотому, Комишувасі, а на Луганщині - по Сокільниках.

Близько опівночі найбільше обстрілів було зроблено по Мар'їнці з мінометів калібру 120 міліметрів і реактивних систем залпового вогню.

Гранітне, Новогригорівку, Богданівку і Красногорівку обстрілювали з тимчасово окупованих територій зі 122-міліметрових гаубиць. Із цих самих систем стріляли по позиціях сил АТО поблизу Степового Луганської області, двічі - по Новотошківському біля Артемівська. Позиції українських військових біля Опитного та Пісків обстрілювали з танка.

Біля Маріуполя вночі було відносно тихо, крім поодиноких випадків застосування стрілецької зброї та гранатометів. Також протягом ночі зафіксовано 16 прольотів безпілотників.

Нагадаємо, в результаті вчорашнього обстрілу Мар'їнки поранено мирного жителя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram