ГоловнаСуспільствоВійна

Генерал, який звільнив Маріуполь, досі перебуває в комі

Миколу Климчука відправлять на лікування до Німеччини.

Генерал, який звільнив Маріуполь, досі перебуває в комі
Фото: nr2.ru

Генерал-майор МВС Микола Климчук, який звільняв Маріуполь рік тому, досі перебуває в комі після того, як у грудні отримав черепно-мозкову травму. Його планують перевезти на лікування до Німеччини.

Про це повідомив у фейсбуці міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков. "Спасибі і здоров'я гвардійському генералу Климчуку - він у комі після поранення. І нам його не вистачає. Ми відправляємо його до Німеччини і молимося за нього", - написав він.

Климчук як керівник об'єднаного угруповання в секторі "М" з 28 травня по 9 липня планував і здійснив зачистку центральної частини Маріуполя від бойовиків ДНР. Під час операції було затримано або вбито кілька десятків сепаратистів, а також захоплено значну кількість озброєння і техніки.

У грудні 2014 року Климчук потрапив до лікарні з важкою травмою голови. Генерал нібито впав з 4,5-метрової висоти під час посадки в літак у Маріуполі.

У вересні 2014-го Климчука нагородив президент Петро Порошенко орденом Богдана Хмельницького II ступеня "за особисту мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram