ГоловнаСуспільствоВійна

У Маріуполі відкрили пам'ятний знак бійцям, які звільнили місто від ДНР

13 червня - річниця визволення міста від бойовиків

У Маріуполі Донецької області відкрили пам'ятний знак на честь нацгвардійців та правоохоронців, які дали гідну відсіч при спробі захоплення військової частини в квітні 2014 року. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Фото: mvs.gov.ua

В урочистих заходах з нагоди річниці визволення Маріуполя від бойовиків ДНР взяли участь голова МВС Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, командувач Нацгвардії Микола Балан та начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

Меморіал встановлено біля військової частини №3057 на проспекті Нахімова з ініціативи громадських активістів Маріуполя "на знак подяки гвардійцям і міліціонерам, які першими в країні дали гідну відсіч загарбникам, зірвали плани терористів і їхніх поплічників і не допустили захоплення важливого об'єкта".

"Звільнення Маріуполя стало переломним моментом у ході боротьби з терористичною агресією. Маріуполь не зламався. Він для багатьох став зразком сили, незламності духу та віри у власну країну", - заявив під час церемонії Турчинов.

Фото: mvs.gov.ua

Керівники силових відомств поклали до пам'ятного знаку квіти і нагородили захисників міста.

"Рік тому завершилося визволення Маріуполя, який захопили озброєні формування. Це знакова дата, і в цей день ми вручаємо державні нагороди військовослужбовцям та міліціонерам, які проявили мужність і плечем до плеча відстояли місто", - зазначив голова МВС Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, сьогодні керівники МВС і РНБО перебувають у Маріуполі з робочим візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram