ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ відновила роботу в Широкиному

Спостерігачі зафіксували 134 вибухи в районі Донецького аеропорту

Місія ОБСЄ відновила роботу в Широкиному
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вперше з 14 травня відвідали Широкине і відновили моніторинг у двох точках, розташованих на 1,5 і 3,5 км на захід від селища.

Про це повідомляється у звіті місії за 11 червня, опублікованому на офіційному сайті ОБСЄ.

Зазначається, що місія зафіксувала заміновані райони і пошкоджені будинки з численними наслідками мінометних і артилерійських обстрілів, які відбулися з моменту останнього візиту. Спостерігачі також зафіксували звуки стрілянини з важких кулеметів і два невизначені вибухи. Крім того, представники місії помітили в Широкиному один палаючий будинок. Також один палаючий будинок був у селі Лебединське (за 4 км від Широкиного, перебуває під контролем України).

За 1,5 км на захід від Широкиного спостерігачі помітили два 120-мм міномети і велику кількість розсипаної шрапнелі. Також у селі також значно зруйновано кілька житлових будинків.

У районі Донецького аеропорту спостерігачі зафіксували 250 пострілів зі стрілецької зброї, важкого кулемета, автоматичних гранатометів і зенітних гармат. Також місія зафіксувала 134 вхідні і вихідні вибухи.

У звіті наголошується, що через вибух на відстані близько 500 м від позиції місії довелося покинути спостережний пункт.

Зазначається також, що присутні в точці спостереження представники СЦКК Збройних сил України та Збройних сил РФ тричі домовлялися про припинення вогню протягом дня, але жодне не тривало більше за 10 хвилин.

Нагадаємо, місія спостерігачів ОБСЄ покинула Широкине через відновлення боїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram