ГоловнаСуспільствоВійна

Суд обере запобіжний захід донецьким "равликам" до кінця тижня, - нардеп

Донецьких партизанів можуть відпустити на поруки

Суд обере запобіжний захід донецьким "равликам" до кінця тижня, - нардеп
Фото: Макс Требухов

Суд Маріуполя в четвер і п'ятницю розгляне питання зміни запобіжного заходу трьом учасникам донецької групи партизанів "Равлик", повідомив народний депутат Олексій Рябчин.

"Суд має всі необхідні матеріали (заяви низки депутатів, які висловили готовність взяти заарештованих членів групи на поруки - ред.), і мої колеги-парламентарі мають намір бути присутніми на цих судових засіданнях особисто або брати участь у процесі по відеозв'язку, якщо цього вимагатиме суд", - сказав Рябчин, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Напередодні представник "Батьківщини" надав суду заяви 10 депутатів про готовність взяти на поруки трьох членів групи "Равлик", заарештованих 9 травня.

Нагадаємо, 8 травня в Донецькій області було затримано дві групи добровольців, одна з яких називає себе "Равликами". Начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін заявив, що затримані - не партизани, а бандити, які брали участь у розбійному нападі.

Суд обрав для затриманих запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Порушено кримінальну справу за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

2 червня жителі Маріуполя вийшли на мітинг на підтримку партизанів групи "Равлик".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram