ГоловнаСуспільствоВійна

Апеляційний суд підтвердив законність арешту спецпризначенця Єрофєєва

ГРУшник заявив, що перебував у районі Щастя зі зброєю без злого наміру

Апеляційний суд підтвердив законність арешту спецпризначенця Єрофєєва
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Києва підтвердив законність арешту російського спецпризначенця Євгена Єрофєєва, затриманого 16 травня у районі Щастя на території Луганської області.

Таке рішення в середу оголосила суддя Марія Приндюк.

Під час розгляду справи Єрофєєв заявив, що не може надати документи, що підтверджують його службу у російських збройних силах. "Документів, що підтверджують це, поки немає", - сказав він судді. Також Єрофєєв заявив, що не брав участь у нападі на позиції українських військових у Луганській області. "Була випадкова сутичка із застосуванням зброї. Не було злого наміру", - заявив російський військовий.

Він стверджує, що 16 травня разом із групою вів розвідку поблизу Щастя. Члени групи, за його словами, були озброєні тільки легкою стрілецькою зброєю.

Нагадаємо, сержанта ГРУ РФ Олександра Александрова і капітана ГРУ Євгена Єрофєєва затримали 16 травня у районі Щастя під час спроби захопити стратегічний міст. У бою вони отримали поранення, отримали першу допомогу, потім їх доставили у Київ у Головний клінічний шпиталь Міноборони.

19 травня військовослужбовцям оголосили підозру у скоєнні терористичних дій, а 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

Росія оголосила, що затримані у Луганській області російські військові Євген Єрофєєв і Олександр Александров є найманцями, не пов'язаними зі збройними силами РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram