ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики заблокували єдиний пункт пропуску в ЛНР, - Москаль

На окуповані території тепер можна потрапити через коридор Артемівськ - Горлівка

Бойовики заблокували єдиний пункт пропуску в ЛНР, - Москаль
Фото: Макс Левин

Бойовики заблокували єдиний пункт пропуску з Луганської області в самопроголошену "Луганську народну республіку".

Про це повідомляє офіційний сайт голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

За словами Москаля, йдеться про селище Родина (входить у м. Золоте Попаснянського району). Учора (9 червня) перед одним із мостів, що веде в селище, з'явилися таблички з написами "Міст заміновано" та "Рух перекрито". Озброєні бойовики не пускають через міст ні пішоходів, ні велосипедистів, ні автомобільний транспорт.

"Після обмеження руху через Родину у зв'язку з постійними обстрілами нашого блокпоста так звані "правозахисники" не тільки почали таврувати мене ганьбою в соцмережах, а й звернулися з позовом до суду про скасування відповідного розпорядження", - заявив Москаль. При цьому він наголосив, що він дозволив перетинати лінію розмежуванням пішоходам, велосипедистам і автомобільному транспорту міжнародних гуманітарних організацій.

"Терористи зробили простіше - просто наглухо перекрили останній пункт пропуску для всіх", - сказав керівник Луганської області.

У зв'язку з цим Луганська обласна військово-цивільна адміністрація закликає всіх, хто має перепустки та бажання потрапити на окуповані території, скористатися автомобільним коридором Артемівськ - Горлівка з пункту пропуску "Миколаївка".

Нагадаємо, раніше Москаль посилив пропускний контроль через лінію розмежування. За його словами, на сьогоднішній день у Луганській області через лінію розмежування вогню діє тільки один пункт пропуску - в селі Родина, але його постійно обстрілюють бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram