ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ підозрює керівництво шахти "Жданівська" у фінансуванні тероризму

Директор шахти передавав гроші від продажу вугілля на допомогу бойовикам ДНР

СБУ підозрює керівництво шахти "Жданівська" у фінансуванні тероризму

Служба безпеки України підозрює керівництво підприємства "Шахта "Жданівська" (Донецька область) у фінансуванні тероризму.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники СБУ викрили схему фінансування терористичної організації ДНР посадовими особами ВАТ "АП "Шахта Жданівська". Директор шахти, за "погодженням" з ватажками терористів ДНР, організував кілька експортних операцій вугільної продукції. Отримані кошти було спрямовано на додаткове фінансування незаконних збройних формувань цієї терористичної організації", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що всього з території, тимчасово окупованої бойовиками, було експортовано 664 900 тонн вугільної продукції різних марок на загальну суму понад 433 мільйони гривень.

Покупцем вугілля шахти "Жданівська" виступила низка іноземних компаній, зокрема "Flame SA" (Швейцарія), "Elbert Invest LLP" (Великобританія), які за всіма ознаками не є кінцевими одержувачами продукції.

Головним слідчим управлінням СБУ відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ разом з адміністрацією однієї з міжнародних платіжних систем заблокували три електронні гаманці, відкриті для збору коштів на фінансування терористів ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram