ГоловнаСуспільствоПодії

ДСНС радить киянам пити більше молока через пожежу на нафтобазі

Водночас у відомстві закликають утриматися від споживання овочів і фруктів, а також не потрапляти під дощ

ДСНС радить киянам пити більше молока через пожежу на нафтобазі

У Державній службі з надзвичайних ситуацій радять населенню пити багато молока, щоб не отруїтися токсинами від пожежі на нафтобазі під Києвом.

Як повідомили в ГУ ДСНС України в Києві, молоко - це універсальний детоксикант при всіх отруєннях.

Водночас рятувальники закликають утриматися від споживання будь-яких овочів (овочів і фруктів з власних городів), не потрапляти під дощ.

"У разі, якщо цього не вдалося уникнути, потрібно ретельно помитися і випрати одяг", - підкреслюється в повідомленні.

У ДСНС зауважують, що під час горіння нафтопродуктів під Києвом у повітря викидається багато токсичних речовин, зокрема діоксини, що є небезпечним для здоров'я людей, а також багато побічних речовин, зокрема чадний газ.

"Зараз усе залежить від того, куди дме вітер, але рекомендується жителям прилеглих населених пунктів виїхати на кілька днів, щоб не дихати отруйними речовинами. Дітей і літніх людей точно треба евакуювати... Хмара від пожежі поступово розсіється, але, якщо буде дощ, отрута буквально падатиме на населені пункти", - наголошується в повідомленні.

Також пропонується тримати вікна зачиненими. При цьому визнають, що, "однак, дуже це не допоможе, коли на вулиці спека".

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки визначила небезпечну зону радіусом 10 км від епіцентру пожежі.

Нагадаємо, раніше на сайті мера столиці Віталія Кличка повідомили, що дослідження повітря в контрольних точках Києва показують, що небезпечні речовини через пожежу на нафтобазі під столицею перевищують гранично допустимі концентрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram