ГоловнаСуспільствоЖиття

Аксьонов заборонив кримським чиновникам виписувати собі премії

У будівлі "уряду" Криму запропонували встановити дошку ганьби

Аксьонов заборонив кримським чиновникам виписувати собі премії
Фото: EPA/UPG

Самопроголошений керівник окупованого Криму Сергій Аксьонов заборонив чиновникам виписувати собі премії.

Про це він повідомив на засіданні "ради міністрів", інформує ТАСС.

За його словами, виявлено кілька випадків, коли чиновники призначали собі до свят премії у розмірі до 150% окладу.

"Я взагалі вперше чую, що у нас є така система заохочення, як нагородження до свята. Це з якоїсь іншої країни ви взяли. За особливу відзнаку у виконанні своїх обов'язків - це так, за роботу ненормовану кількість годин і днів - це так. Але виписати премії до свята - маразм", - сказав Аксьонов.

Він також заявив, що готовий звільняти неефективних менеджерів з органів держвлади республіки в умовах кризи. Собі він відвів роль "антикризового менеджера".

"Сьогодні ситуація чітко зрозуміла. У нас кризовий процес, я в ролі антикризового менеджера. І як би не було комусь неприємно, можуть ухвалюватися жорсткі рішення, спрямовані тільки на одне - щоб ефективно вирішувалися завдання. Ви можете тричі бути хорошими людьми, але якщо ви не впораєтеся зі своїми обов'язками, то ми шукатимемо варіанти і підберемо інших людей", - сказав Аксьонов.

Він також запропонував встановити в будівлі "уряду" Криму дошку ганьби. За словами Аксьонова, на неї можуть потрапити як недолугі чиновники, так і відомі підприємці, котрі перешкоджають діяльності "влади".

"Є пропозиція у радміні організувати дошку... Назвіть, як хочете: "Колючка" або "Крокодил"... Але дошка ганьби має бути", - сказав він.

Нагадаємо, "прем'єр-міністр" Криму Сергій Аксьонов і так звана "прокурор" півострова Наталія Поклонська увійшли до списку перспективних публічних політиків Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram