ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі бойовики 40 разів порушили режим припинення вогню

Терористи далі використовують заборонене озброєння

Уночі бойовики 40 разів порушили режим припинення вогню
Фото: EPA/UPG

Уночі в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі ситуація була неспокійною.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"На різних напрямках із боку бойовиків було зафіксовано близько 40 обстрілів позицій українських військ і мирних населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Піски, шахту "Бутівка", Опитне й Авдіївку терористи обстрілювали зі 120-міліметрових мінометів і 122-міліметрових артилерійських систем. Також по Опитному і Водяному били танки.

Кілька населених пунктів на Луганському та Донецькому напрямках бойовики обстріляли з різних зразків стрілецької зброї і гранатометів. Зокрема під вогонь потрапили Щастя, Станиця Луганська, Старий Айдар, Красногорівка, Водяне. Крім того, терористи обстріляли з артилерійських установок калібру 122 мм житлові квартали Водяного.

"Приголомшливий випадок порушення Мінських домовленостей з боку російсько-терористичних військ зафіксовано в районі Широкиного. Там підконтрольні самопроголошеним республікам бандити застосували артилерію калібру 152 мм", - зазначили в прес-центрі АТО.

Також протягом ночі зафіксували прольоти 25 безпілотників бойовиків, в основному в Луганській області, а також на Маріупольському напрямку Донецької області.

Нагадаємо, вчора під Красногорівкою автомобіль інженерного підрозділу ЗСУ підірвався на протитанковій міні, в результаті загинули сім військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram