ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла теракту на газопроводі в Сумах

Місцевий житель планував кілька терактів

СБУ запобігла теракту на газопроводі в Сумах
В автомобиле задержанного нашли взрывчатку
Фото: sbu.gov.ua

Співробітники служби безпеки затримали в Сумах місцевого жителя, який планував теракти на газопроводі, а також у громадських місцях, де збираються патріотично налаштовані сумчани.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Під час розслідування з'ясувалося, що уродженець Курської області РФ схвалював російську агресію проти України і вирішив таким чином її "підтримати". Для цього він збирався здійснити терористичний акт на газотранспортній магістралі, а потім в одному з громадських місць обласного центру.

"За його злочинним задумом, вибуховий пристрій мав спрацювати на масовій патріотичній акції мешканців міста", - повідомили в СБУ.

Співробітники спецслужби затримали терориста у власному автомобілі поблизу Сумського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів "Укртрансгаз". "Через цей об'єкт, який входить до переліку місць із підвищеною терористичною загрозою, здійснюється транзит російського газу до країн Євросоюзу", - підкреслили у відомстві.

Під час обшуку в автомобілі у затриманого знайшли саморобний вибуховий пристрій, який зараз вивчають експерти.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 258 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення можливих спільників затриманого терориста.

Нагадаємо, СБУ 30-31 травня знешкодила в Харкові банду, причетну до організації дев'ятьох резонансних злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram