ГоловнаСуспільствоВійна

Прикордонний катер підірвався на принесеній вітром міні бойовиків

Пристрій придрейфував з боку с. Безіменне.

Прикордонний катер підірвався на принесеній вітром міні бойовиків
Фото: 0629.com.ua

За попередніми висновками експертів, які розслідують інцидент із катером Державної прикордонної служби України, який стався 7 червня біля Маріуполя, причиною події став саморобний вибуховий пристрій, який принесло вітром з боку окупованих територій, повідомляє прес-центр АТО.

Саморобний вибуховий пристрій складався з деревної хрестовини, пінопластових елементів і предмета, схожого на металевий циліндр із маячком.

Прикордонники, які перебували на борту катера, прийняли невідомий предмет за радіобуй і намагалися його підтягнути до судна. Цієї миті пристрій спрацював - і пролунав вибух, у результаті чого катер зазнав пошкоджень, а люди, які перебували на його борту, отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Штаб АТО нагадує, що схожий інцидент нещодавно стався біля с. Виноградне. Там саморобний вибуховий пристрій викинуло на берег, його знайшов рибалка і намагався розібрати. У результаті вибуху він загинув.

"Обидва випадки об'єднує те, що вибухові пристрої придрейфували з територій, які перебувають під контролем бойовиків, зокрема з боку с. Безіменне - адже в обох випадках був сильний східний вітер", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, прикордонний катер UMC-1000 вибухнув о 14:20 в неділю на виході з бухти корабельно-катерної стоянки Маріупольського загону морської охорони, біля Азовського судноремонтного заводу в Приморському районі Маріуполя. На борту перебували 7 осіб. Шість постраждалих отримали поранення, згодом один із них - 45-річний житель Маріуполя, не прикордонник - помер. Капітана катера досі шукають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram