ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ заблокувала три електронні гаманці терористів

Реквізити для переказу грошей на підтримку бойовиків були розміщені у "ВКонтакте"

СБУ заблокувала три електронні гаманці терористів
Фото: Андрей Степанчук/ ВКонтакте

Співробітники Служби безпеки разом з адміністрацією однієї з міжнародних платіжних систем заблокували три електронні гаманці, відкриті для збору коштів на фінансування терористів самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє офіційний

сайт СБУ.

Реквізити електронних гаманців співробітники спецслужби виявили в соціальній мережі "ВКонтакте" на акаунті, який належить громадянину Росії.

"Після останнього блокування 17 гаманців спільники терористів зробили все, щоб не привертати зайву увагу СБУ. На відміну від минулого разу, гаманці не мали "гучних" імен. У соцмережі виклали тільки номери рахунків із закликами переказати гроші на підтримку молодих республік. Насправді кошти цілеспрямовано збиралися на фінансування терористичної діяльності, незаконних збройних формувань, залучення й оплату нових найманців для т.зв. "ДНР" та "ЛНР", - зазначили в СБУ.

Реквізити електронних гаманців були передані адміністрації платіжної системи, яка відразу ж припинила їхнє обслуговування.

Нагадаємо, 12 травня СБУ заблокувала 17 електронних гаманців терористів, замаскованих під виглядом підтримки "громадських рухів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram