ГоловнаСуспільствоВійна

У Криму розробили закон "про духовно-моральне виховання"

Кримчанам прищеплюватимуть почуття "гордості і глибокої поваги" до прапора, герба та гімну РФ

У Криму розробили закон "про духовно-моральне виховання"
Фото: EPA/UPG

Окупаційна "влада" Криму опублікувала законопроект "Про патріотичне і духовно-моральне виховання у Республіці Крим", розроблений членами партії "Єдина Росія".

Про це повідомляє "Коммерсант".

У так званій "держраді" Криму заявили, що участь держави у патріотичному вихованні не викличе протесту у кримчан, оскільки, "на відміну від українського, кримський і російський патріотизм - природний і щирий". У Громадській палаті Росії необхідність ухвалення цього закону пояснили тим, що Крим знаходиться "поруч із вороже налаштованою державою Україна".

Під патріотизмом автори законопроекту пропонують розуміти "любов і повагу до батьківщини", "прагнення служити її інтересам і готовність до самопожертви до її захисту".

Кримчан пропонується виховувати "в дусі поваги" до Конституцій РФ і Криму, "законів і норм суспільного життя". Жителям нових суб'єктів РФ "прищеплюватимуть" почуття "гордості і глибокої поваги" до прапора, герба, гімну РФ. А засобам масової інформації доведеться "посилити" патріотичну спрямованість у своїй роботі під час висвітлення "подій і явищ суспільного життя".

Проект вже пройшов погодження у комісіях кримського "парламенту", і в першому читанні його можуть ухвалити вже у червні. Після цього проект винесуть на громадські слухання.

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International звинуватила окупаційну владу Криму у переслідуванні інакодумців. Раніше Freedom House заявила, що рівень свободи слова у Криму гірший, ніж у Сирії та Ірані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram