ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль розпорядився перекрити подачу води на територію ЛНР

Бойовики залишили Станично-Луганський район без світла

Москаль розпорядився перекрити подачу води на територію ЛНР
Фото: Макс Левин

Глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розпорядився з 9 ранку припинити подачу води на територію самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Про це повідомляє офіційний сайт Москаля.

"З другої половини дня середи (3 червня), у Станиці Луганській та вісьмох прилеглих селах немає світла. Головну лінію електропередачі (ЛЕП), яка раніше забезпечувала район світлом, перебито обстрілами, тому зараз електроенергія сюди подається через резервну лінію з Росії через окуповані території. І Україна за це світло справно платить. Резервну ЛЕП пошкоджено на окупованій території, проте бойовики не допускають туди ремонтників. Аварійні бригади вже кілька разів намагалися дістатися до місця пошкоджень - безрезультатно", - повідомив Москаль.

За його словами, у Станиці Луганській через відсутність світла не працює система центрального водопостачання та ускладнено мобільний зв'язок.

"Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з "ЛНР" своїми силами і своїм коштом усунуть пошкодження, особисто гарантував туди доступ і безпекудля аварійників. Однак замість того, щоб ремонтувати водопровід, "ЛНР" відключила Станиці світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, як повністю перекрити подачу води на окуповану територію. Сьогодні з 9:00 ранку це розпорядження виконають", - підкреслив Москаль.

Він підкреслив, що водопостачання відновлять тільки після того, як у Станиці з'явиться світло з гарантіями його стабільної подачі.

Нагадаємо, 23 травня бойовики перебили магістральний водопровід, подає воду до Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram