ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики понад 40 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі

Найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку

Бойовики понад 40 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі
Фото: Макс Левин

У ніч на п'ятницю бойовики понад 40 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції і мирні населені пункти на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Минулої ночі ситуація у зоні проведення АТО була неспокійною. З 18:00 4 червня до півночі зафіксовано понад 40 обстрілів. Переважно із застосуванням мінометів і ствольної артилерії калібрів, заборонених Мінськими домовленостями. Найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку", - сказано в ньому.

З артилерії і мінометів бойовики стріляли по Пісках, Березовому, Первомайському, Опитному, Богданівці, Шахті Бутівка, Новобахмутівці. Населені пункти Березове і Водяне обстріляли з танків. По Старогнатівці били РСЗВ.

Неспокійною як і раніше залишається ситуація у районі Мар'їнки. Тут терористи обстріляли позиції українських військових з гранатометів і стрілецької зброї.

У районі Маріуполя 122-міліметрова артилерія стріляла по Гранітному.

З опівночі кількість обстрілів дещо зменшилася. Лише у районі Гранітного зі 120-міліметрової артилерії і "Градів" бойовики обстріляли позиції бійців АТО.

На Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів обстрілювали Новотошківське.

Також бойовики ведуть активну повітряну розвідку. За ніч було зафіксовано понад 30 прольотів ворожих безпілотників.

Нагадаємо, сьогодні у зв'язку із загостренням ситуації в Мар'їнці Україна ініціювала засідання Радбезу ООН. 3 червня у боях у районі Мар'їнки загинули п'ять українських військовослужбовців, 39 отримали поранення. 20 поранених бійців доставили в лікарню Дніпропетровська, п'ятеро з них у важкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram