ГоловнаСуспільствоПодії

Під Волновахою знайшли тіло добровольця, який зник восени

У Сергія Костакова в армії склалися непрості стосунки з командуванням, стверджують знайомі

У лісосмузі під Волновахою знайшли тіло добровольця 72-ї бригади, активіста Податкового майдану Сергія Костакова, позивний "Маестро".

Про це повідомив народний депутат Єгор Соболєв.

"Знайшли тіло Сергія Костакова. Київського підприємця. Активіста Податкового майдану, якого банда Януковича кинула за грати. Він найбільше з усіх мітингувальників тоді просидів у СІЗО і вийшов після тиску громади", - написав Соболєв у Facebook.

Фото: Ігор Пилипчук

Нардеп розповів, що Костакову допомогли отримати притулок у Чехії, де він міг би жити спокійним життям, але він повернувся в Україну і пішов воювати серед перших добровольців.

"Записали в 72 бригаду, воював все це небезпечне для України літо в напіврозкладеній армії, сварився з бездарними і шахрайськими командирами, потрапив у перші котли, але скрізь залишався непохитним козаком", - написав Соболєв.

За інформацією депутата, вже під час бойових дій на Донбасі Костакова затримала волноваська міліція, в базі якої він і далі розшукувався за Податковий майдан. Після того, як активісти і нардепи надали цьому інциденту розголосу, Костакова звільнили.

"Полював на російські "Гради", знову сварився з командирами за бездарність і корупцію, написав рапорт про переведення у полк спецпризначення і... зник", - написав Соболєв.

Деталі розкрив Ігор Пилипчук. "Знайшли нашого Сергія Костакова (МАЕСТРО). Кілька куль у голові, руки в наручниках за спиною. Тіло напіврозкладене. Вивезли і вбили, очевидно, ще тоді, коли він зник, 22.11.14. Поки що більше нічого не коментуємо. Задіяли всі можливі механізми для неупередженого розслідування", - написав він у Facebook.

Єгор Соболєв додав, що проситиме військового прокурора зробити все для розслідування вбивства.

"У близьких є підозра, що Сергія вбила та сама банда Януковича, яка і далі носить погони української міліції та армії", - додав нардеп.

Нагадаємо, Сергій Костаков зник 22 листопада 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram