ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати вивезення бойовиками вугілля в Росію

Місія також спостерігала вантажні танкери з написом "Пропан" і "Вогненебезпечно", які перетинали кордон в обох напрямках.

Спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати вивезення бойовиками вугілля в Росію
Фото: www.dtek.com

Спостережна місія ОБСЄ на контрольно-пропускних пунктах "Гукове" і "Донецьк" (Росія) фіксує самоскиди і вантажівки, які вивозять вугілля з Луганської обл. України в Росію.

Про це йдеться у звіті місії.

"За звітний тиждень місія продовжувала спостерігати збільшення кількості вантажівок, які перетинають кордон в обох напрямках. Монітори продовжували спостерігати самоскиди, вантажівки, що перевозять вугілля з Луганської області до Російської Федерації через КПП "Гукове". Місія спостерігала на КПП "Донецьк" інтенсивний рух вантажівок, які перетинають кордон в обох напрямках. Водночас більшість вантажних автомобілів зареєстровані в Луганській області, протягом звітного періоду місія також спостерігала вантажні автомобілі, зареєстровані в Білорусі", - йдеться у звіті.

Крім того, місія також спостерігала вантажні танкери, які перетинали кордон в обох напрямках на обох пунктах. На цих вантажівках здебільшого були слова "Пропан" і "Вогненебезпечно".

Також у місії зазначили, що за звітний період число чоловіків і жінок у військовій одязі, які перетинають кордон в обох напрямках, скоротилося із 292 до 257 на обох пропускних пунктах, що є найнижчим показником з часу початку роботи спостерігачів.

Нагадаємо, це не перше повідомлення спостерігачів ОБСЄ про вивезення вугілля з Донбасу в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram