ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція затримала двох російських журналістів на Майдані (оновлено)

Одного з представників ЗМІ раніше видворили з України

Співробітники головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві затримали у вівторок двох російських журналістів на Майдані Незалежності у Києві.

"Дійсно, затримали двох осіб, причетних до діяльності телеканалу "Россия 24", для встановлення особи", - повідомив начальник київської міліції Олександр Терещук.

Фото: facebook.com/kyivcityguard

Він також повідомив, що затримані зараз перебувають у Печерському районному управлінні міліції. Крім того, за його словами, одного із затриманих раніше видворили з України. Перевіркою цього факту займається Державна міграційна служба.

Раніше про затримання представників російських ЗМІ повідомила громадська організація "Київська міська варта" у Фейсбуці.

"Сьогодні на Майдані Незалежності патрульна служба "Київської міської варти" ідентифікувала журналістів телеканалу "Россия 24", які намагалися використовувати черговий проплачений мітинг біля Стелли Незалежності для своїх пропагандистських цілей. Представників брехливих ЗМІ передали співробітникам СБУ. До складу знімальної групи входили громадяни Російської Федерації : оператор Гриневич Максим Георгійович і журналіст Колчина Ксенія Борисівна, яка перебуває на території України нелегально", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/kyivcityguard

Фото: facebook.com/kyivcityguard

Разом з тим, головний редактор "России 24" Євген Бекасов заявив у коментарі РБК, що інформація про затримання співробітників телеканалу "не відповідає дійсності". "З ними все гаразд, і вони насолоджуються прекрасним київським повітрям", - сказав він.

Нагадаємо, 25 лютого СБУ затримала у Києві двох кореспондентів НТВ і "Первого канала"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram