ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Громадська рада при МОЗ закликає не призначати главу Держлікслужби без узгодження з громадськістю

Квіташвілі звинуватили в ігноруванні думки громадськості

Громадська рада при МОЗ закликає не призначати главу Держлікслужби без узгодження з громадськістю
Фото: Макс Требухов

Внесення на розгляд Кабінету Міністрів України кандидатури на посаду голови Держлікслужби без узгодження з громадськістю вказує на порушення принципів відкритості в ухваленні цього кадрового рішення, ставить під сумнів авторитет осіб, яких призначать без обговорення з Громадською радою при Міністерстві охорони здоров'я.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву ради.

Стверджується, що на жоден етап обговорення кандидатури на посаду голови зазначеної служби членів ГР не залучали. Крім того, члени ГР на засіданні 28 травня відзначили відсутність комунікації між МОЗ та інститутами громадянського суспільства, представленими в ГР.

У заяві також зазначається: факт ігнорування у МОЗ думки членів ГР про висування на посаду голови Держлікслужби понад 200 кандидатів-представників інститутів громадянського суспільства свідчить про відсутність прозорості в ухваленні кадрових рішень.

Як підкреслюють у ГР, наявність на сайті МОЗ інформації про факт проведення конкурсу не є достатньою підставою для визначення особи, яка може обіймати важливу державну посаду, і не дозволяє суспільству визначити рівень професійної підготовки претендента, виявити інформацію про конфлікт інтересів.

"Вважаємо такі підходи неприйнятними, вважаємо неможливим ухвалення урядом кадрових рішень без обговорення кандидатур Громадською радою при МОЗ з обов'язковим залученням до процедури відкритого обговорення усіх зацікавлених інститутів громадянського суспільства, преси і громадськості", - резюмується у заяві.

У вівторок МОЗ повідомило, що міністр Олександр Квіташвілі вніс пропозицію прем'єр-міністру щодо призначення голови Держлікслужби, обрану за результатами відкритого конкурсу. Ім'я цієї людини не повідомляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram