ГоловнаСуспільствоПодії

Умовний вирок винуватим у пожежі з 8 жертвами замінили на реальний

Пожежа на території заводу "Хартрон" сталася на початку 2014-го.

Умовний вирок винуватим у пожежі з 8 жертвами замінили на реальний
Фото: frankensstein.livejournal.com

29 травня Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції і призначив реальний термін покарання двом службовим особам Харківської ювелірної фабрики, визнаним винними в пожежі, в якій загинули 8 осіб.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

8 січня 2014 року на 4-му поверсі будівлі на території ПАТ «Хартрон» сталася пожежа, в результаті якої загинули 8 співробітників ювелірної фабрики, ще 7 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

29 січня 2015 року Київський райсуд Харкова засудив відповідальних за дотримання правил пожежної безпеки на підприємстві до 5 років умовного позбавлення волі кожного.

У суді довели, що порушення правил пожежної безпеки на підприємстві призвело до загоряння парів розчинників хімречовин, у результаті чого сталася пожежа.

Не погодившись із таким рішенням суду, прокуратура в апеляції домоглася реальної міри покарання винним у пожежі і загибелі людей. Суд призначив директорові підприємства й інженеру, відповідальному за протипожежну безпеку, по 6 років позбавлення волі. Їх засудили за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram