ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеська міськрада погодила увічнення пам'яті жертв трагедії 2 травня

Документ мають розглянути на сесії 10 червня

Одеська міськрада погодила увічнення пам'яті жертв трагедії 2 травня
Фото: EPA/UPG

Фракції і депутатські групи Одеської міськради погодили проект рішення "Про увічнення пам'яті жертв трагедії 2 травня".

Документ винесено на розгляд найближчої сесії, яка відбудеться 10 червня, пише "Думская".

"По суті, це політична декларація, що відображає готовність депутатів, незалежно від політичних поглядів, йти на діалог заради громадянського миру в місті", - пише видання.

Проект рішення підписано депутатською фракцією "Батьківщина", депутатською групою "Довіряй Справам", депутатською фракцією політичної партії "Фронт Змін", депутатською групою "Сильна Україна", депутатською фракцією "Зелена Одеса", депутатською фракцією "Компартія України", депутатською групою "Українська морська партія Сергія Ківалова", депутатською групою "За Європейську Одесу", депутатською групою політичної партії "УДАР Віталія Кличка".

Також міськрада доручила Управлінню архітектури та містобудування Одеської міської ради визначити можливу форму, в якій може бути увічнено пам'ять жертв трагедії, і подати свої пропозиції на розгляд міської ради.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з освіти, культури, спорту і взаємодії з громадськими організаціями.

Нагадаємо, в ході масових зіткнень 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 людей і понад 200 отримали поранення. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram