ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики продовжують використовувати "Гради" для обстрілів, - штаб

Терористи знову використовують заборонене озброєння

На Донбасі бойовики продовжують використовувати заборонене Мінськими домовленостями озброєння, зокрема - "Гради".

Про це йдеться в заяві Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

"СЦКК фіксує численні випадки порушення Мінських домовленостей незаконними збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей, а саме застосування бойовиками реактивних систем залпового вогню", - йдеться в заяві.

Так, у травні спостерігачі зафіксували 5 таких випадків, у тому числі щодо населених пунктів, де немає позицій Збройних сил України.

Фото: facebook.com/ato

Фото: facebook.com/ato

"2 травня бойовики з Донецька обстріляли 120 реактивними снарядами н. п. Авдіївка. 3 травня з н. п. Фрунзе було випущено 10 реактивних снарядів по н. п. Кримське. 27 травня з н. п. Мічуріне 40 реактивними снарядами було обстріляно Старогнатівку . 28 травня НЗФ з н. п. Молодіжне обстріляли 20 реактивними снарядами н. п. Березове", - повідомили в СЦКК.

Фото: facebook.com/ato

"Ці дії є грубим порушенням Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей. Після завершення 7 березня відведення важких озброєнь ЗС України, підтвердили представники СММ ОБСЄ, українська сторона жодного разу не застосовувала РСЗВ", - заявив голова української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран.

Представникам СММ ОБСЄ було надано задокументовані факти застосування бойовиками реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, бойовики продовжують регулярно обстрілювати позиції українських військових на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram