ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада проголосувала за збереження пільг на проїзд

Пенсіонери і школярі зможуть і далі їздити безкоштовно.

Київрада проголосувала за збереження пільг на проїзд
Фото: comments.ua

Київська міськрада в четвер внесла поправки до міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2011-2015 роки, яка зберігає пільги на проїзд у громадському транспорті після 1 червня.

За це рішення проголосували 76 депутатів.

У перелік пільговиків включено пенсіонерів, інвалідів 3-ї групи, учасників війни, членів сімей ветеранів, громадян з особливими заслугами перед Вітчизною, з трудовими заслугами, осіб, які доглядають за інвалідами, школярів, багатодітних батьків, соцпрацівників, патронажних сестер (356,7 тис. осіб).

Також безкоштовний проїзд надано зареєстрованим переселенцям із Донбасу (40 тис. осіб).

До 1 січня пільги надають за пред'явленням посвідчення, з 1 січня - тільки за карткою киянина. У метро картка киянина буде єдиною підставою для отримання пільги вже з 1 липня. Школярі можуть їздити за учнівським квитком.

Нагадаємо, скорочення пільг передбачено законом від 28 грудня 2014 року "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України". Держава тепер гарантує їх інвалідам 1-ї та 2-ї груп, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, малозабезпеченим дітям, учасникам бойових дій. Іншим категоріям можуть надавати пільги за рішенням місцевої влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram