ГоловнаСуспільствоВійна

Силовики затримали одного з організаторів референдуму за незалежність "ЛНР"

Екс-голова Станично-Луганської райради втік до Росії відразу після "референдуму"

Силовики затримали одного з організаторів референдуму за незалежність "ЛНР"
Избирательный участок на выборах ДНР-ЛНР
Фото: rambler.ru

При в'їзді з Росії в Україну затримано колишнього голову Станично-Луганської районної ради, який організовував так званий референдум про незалежність "Луганської народної республіки".

Про це повідомляє офіційний сайт голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Учора (26 травня, - ред.) в Харківській області українські силовики затримали колишнього голову Станично-Луганської районної ради Володимира Білоуса, який намагався в'їхати в Україну з території Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Після так званого референдуму і наступу українських військ Білоус утік до Росії і дотепер переховувався там від українського правосуддя.

"Білоус особисто організовував референдум 11 травня і закликав жителів Станично-Луганського району прийти і проголосувати за державну самостійність так званої "ЛНР". А коли стало гаряче, втік до Росії. Зараз Білоус сидить там, де йому і треба бути - за ґратами", - заявив Москаль.

"І є великі надії, що він отримає своє по максимуму. Саме такі люди несуть пряму відповідальність за те, що відбувається зараз на Донбасі, тому до них не може бути жодних поблажок", - додав голова Луганської області.

Нагадаємо, 11 травня 2014 року луганські сепаратисти провели "референдум". У бюлетень було внесено одне питання: "Чи підтримуєте ви Акт про державну самостійність Луганської народної республіки?"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram