ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відправила на Донбас черговий гумконвой

Понад 100 автомобілів МНС РФ виїхали в бік держкордону

Росія відправила на Донбас черговий гумконвой
Фото: EPA/UPG

Автомобільна колона МНС Росії з так званою гуманітарною допомогою вирушила на Донбас.

Про це повідомили в Національному центрі управління в кризових ситуаціях МНС РФ, зазначає РИА Новости.

"О 04:00 мск більш ніж 100 автомобілів вийшли з Донського рятувального центру МНС і рухаються у бік державного кордону", - розповіли в російському відомстві.

Повідомляють також, що перед кордоном колона розділиться на дві частини, одна з яких вирушить до Донецька, інша - в Луганськ, пройшовши всі митні процедури на двох прикордонних пунктах пропуску - "Донецьк" і "Матвіїв Курган".

"Машини везуть понад 1000 тонн гуманітарної допомоги, серед вантажів - продукти харчування, в тому числі макаронні вироби, олія, манна, пшенична, рисова, перлова і гречана крупи, а також будівельні матеріали для проведення відновлювальних робіт і медикаменти загального призначення для медустанов", - заявили в МНС РФ, зазначивши, що з серпня минулого року на Донбас було доправлено понад 35 тис. тонн "гуманітарних вантажів".

Нагадаємо, що це вже 28-й гумконвой РФ для Донбасу. Попередній, 27-й, доправили на Донбас 21 травня. Усі 27 конвоїв заїхали на територію України незаконно - українська сторона здійснювала лише візуальний огляд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram