ГоловнаСуспільствоВійна

Росія збирає війська і техніку біля кордону з Україною, - Reuters

Фото, зняте на Кузьмінському полігоні за 50 км від кордону, є очевидним доказом військової присутності РФ у цьому районі.

Росія збирає війська і техніку біля кордону з Україною, - Reuters
Фото: kriminal.tv

Російська армія збирає війська і сотні одиниць озброєння, включаючи мобільні ракетні установки, танки й артилерію, на тимчасовій базі поблизу кордону з Україною.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на кореспондента, який бачив це озброєння цього тижня.

Як зазначено, на багатьох транспортних засобах немає номерних знаків і розпізнавальних знаків, а багато військовослужбовців зняли відзнаки зі своєї форми. Агентство наголошує, що так вони схожі на тих військових на Донбасі, які Київ і його західні союзники вважають прихованими загонами Росії.

Озброєння на цій базі включає реактивні системи залпового вогню "Ураган", танки і самохідні гаубиці - всі види зброї, які використовували в конфлікті на сході України.

Як зазначає агентство, кількість військової техніки на базі зараз утричі більша, ніж у березні цього року, коли журналісти були в цьому районі. Тоді в полі зору були тільки кілька десятків одиниць техніки.

На питання журналістів про те, чи можуть означати всі ці зібрані озброєння, що Росія планує напасти на Україну, прес-секретар Дмитро Пєсков відповів: "Я вважаю формулювання цього питання "якщо вторгнення готується" недоречним як таке".

Як зазначає агентство, фото, зняте на базі на Кузьмінському полігоні - близько 50 км (30 миль) від кордону - є очевидним доказом російської військової присутності в цьому районі.

Велика ділянка ґрунтової дороги, що веде через степ від Кузьмінського полігону до українського кордону, свіжо відремонтована, що робить її більш прохідною для важкої техніки.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявляли, що Росія може окупувати балтійські держави і Київ за два дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram