ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві озброєний чоловік тримав сина в заручниках

Це вже третє захоплення заручників за останній час

У Києві озброєний чоловік тримав сина в заручниках
Автомат, изъятый у преступника
Фото: mvs.gov.ua

Озброєний киянин, коли міліціонери прийшли його затримати, захопив у заручники сина.

"Зловмисник забарикадувався у квартирі родича на вул. Ентузіастів (Дніпровський район столиці). У разі штурму чоловік, перебуваючи у приміщенні разом зі своїм малолітнім сином, погрожував застосувати вогнепальну зброю і вибухівку. Під час проведення тривалих переговорів батько відпустив дитину, яку тримав як заручника. Згодом його також затримали", - повідомляє прес-служба київської міліції.

Злочин, у зв'язку з яким 41-річного чоловіка прийшли затримувати, скоєно у вересні 2014 року. Тоді директор кооперативу на Оболоні поскаржився на те, що в його будинок увірвалися четверо озброєних людей і почали погрожувати вогнепальною зброєю.

Працівникам міліції ці люди назвалися представниками одного з добровольчих батальйонів (згодом, згідно з офіційними відповідями з добровольчих підрозділів, було встановлено, що ці правопорушники не є їхніми бійцями). Зловмисники погрожували міліції застосувати зброю. Їх, однак, затримали і вилучили автомат АК, 10 магазинів до нього, 400 патронів різного калібру, два пістолети "ТТ", пристрій для відстрілу, оснащений гумовими кулями, гранату РГД.

Однак правопорушників за рішенням суду відпустили.

Через два дні ці ж озброєні люди знову завітали у той самий кооператив. Жителі знову викликали міліцію. Того дня постраждали працівники патрульної служби, які приїхали на місце. За допомогою додаткових сил озброєних правопорушників затримали.

Оболонський райсуд знову відпустив затриманих. Трьох відпустили під особисте зобов'язання, одного - фігурант цієї історії - під домашній арешт. Однак з місця проживання підозрюваний киянин зник. Його оголосили в розшук.

25 травня маючи рішення суду на обшук квартири, міліціонери прийшли за місцем фактичного проживання цього громадянина. Однак той забарикадувався в квартирі і утримував свого малолітнього сина як заручника. Чоловік погрожував застосувати вибуховий пристрій і зброю, але після 5-годинних переговорів відпустив дитину. Пізніше його затримали.

У квартирі правоохоронці знайшли майже 700 патронів різного калібру до стрілецької зброї, автомат Калашникова, 9 магазинів до нього, три мобільні телефони, жіночу сумку з документацією.

Під час оглядуавтомобіля, яким користувався останнім часом підозрюваний, співробітники міліції виявили номерні знаки "ПТН-ПНХ", наручники, сокиру, чорну вовняну балаклаву, перстень з жовтого металу з прозорим каменем, мобільний телефон "Нокіа" у розібраному вигляді.

Затриманого доставили в Оболонське РУ ГУМВС у Києві.

Нагадаємо, це вже третє захоплення заручників за останній час. Раніше чоловік в Одесі утримував співробітниць аптеки, а вчора у Люботині Харківської області злочинець застрелив двох людей і взяв у заручники ще кількох. Пострілом снайпера його вбили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram