ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли з мінометів селище Родина в Луганській області

Терористи вели вогонь з окупованого Первомайська

Бойовики обстріляли з мінометів селище Родина в Луганській області
Фото: moskal.in.ua

Учора, 25 травня, близько 16:00 бойовики з боку окупованого Первомайська обстріляли з автоматичних гранатометів український блокпост у селі Родина (входить у місто Золоте Луганської області). Унаслідок обстрілу поранено чотирьох бійців АТО.

Про це повідомляє офіційний сайт голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Тут знаходиться єдиний офіційно діючий пункт пропуску через лінію розмежування в Луганській області", - йдеться в повідомленні.

Обстріл закінчився за кілька хвилин до того, як туди прибув Геннадій Москаль разом з журналісткою іспанського видання El Pais Пілар Бонет. Глава області хотів оглянути місце пошкодженого попередніми обстрілами магістрального водопроводу, що подає воду на окуповані території, проте через небезпеку повторного обстрілу захід довелося відкласти.

Постраждалих у результаті обстрілу немає.

Також перестрілки, обстріли і бойові сутички вчора зафіксували в Попасній і Щасті.

"Близько 20:00 група бойовиків обстріляла наших військових на блокпосту при в'їзді в Попасну з боку Первомайська і спробувала з боєм прорватися в місто. Атаку відбито, інформації про поранених чи загиблих немає", - повідомив Москаль.

Поблизу Щастя терористи використовували проти українських військових міномет "Волошка", який є на озброєнні тільки в російської регулярної армії. Одна з мін вибухнула в селі Райовка (територія, окупована бойовиками "ЛНР") і перебила магістральний водопровід. Половина Луганська залишилася без води.

"За останній тиждень це вже третій випадок пошкодження терористами водопроводу, який забезпечує водою окуповані ними ж території", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, унаслідок обстрілу бойовиками "ЛНР" медичного автомобіля ЗСУ у Станично-Луганському районі загинув один боєць АТО, ще одного військовослужбовця поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram