ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецьку зафіксовано не менш ніж 120 одиниць бронетехніки бойовиків

Техніку розосереджено на авторемонтних підприємствах і замасковано поблизу житлових кварталів

У Донецьку зафіксовано не менш ніж 120 одиниць бронетехніки бойовиків

Бойовики продовжують накопичувати бронетехніку в Петровському та Кіровському районах Донецька.

Про це повідомив у Фейсбуці координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, техніку розосереджено на авторемонтних підприємствах міста і в логістичних терміналах, а також замасковано безпосередньо біля житлових кварталів.

"На сьогодні, за оцінками групи ІО, тут перебуває не менш ніж 120 одиниць бронетехніки, чверть із якої - танки (в основному Т-72М, Т-72БА, Т-72Б3, є Т-64Б і Т-64БВ)", - зазначив Тимчук.

Найбільш жвавим рух автотранспорту бойовиків залишається в Донецьку, Луганську та в їхніх околицях, від Красного Луча в напрямку Сніжного та Дебальцевого, від Амвросіївки на Старобешеве і ще на південь. "Також "пожвавився" напрямок Торез-Шахтарськ-Єнакієве-Горлівка. Але основний потік вантажів для терористів, як і раніше, йде через Іловайський транспортний вузол", - уточнив Тимчук.

На півдні Макіївки зафіксовано дві установки ЗРК "Тор-М1" й облаштовані для них позиції.

З Амвросіївки у бік Тельманового пройшов піхотний підрозділ терористів із 40 осіб на трьох БТР-80 і трьох вантажівках.

У Яковлівці та Ясинуватій зауважено появу нових підрозділів бойовиків: 10 танків, 15 одиниць автотранспорту та близько 250 бойовиків.

Також триває перегрупування бронетехніки терористів із району Первомайськ - Стаханов на правий фланг ділянки в бік н.п. Донецьке - Жолобок. Зараз перемістили ще шість одиниць бронетехніки: 2 БМП-2, 1 БТР-80 і 3 танки Т-64Б.

Нагадаємо, за інформацією штабу антитерористичної операції, в Донецьку область в'їхала колона наступальної військової техніки з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram