ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики зірвали режим тиші в Широкиному

Село під Маріуполем обстріляли з 82 мм міномета.

Бойовики зірвали режим тиші в Широкиному
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Бойовики ДНР у суботу зірвали режим тиші в Широкиному на півдні Донецької області, про який намагалася домовитися тристороння контактна група.

Учора вдень представник України в підгрупі з безпеки Євген Марчук повідомив у фейсбуці, що з 4-ї ранку п'ятниці в Широкиному повністю припинять вогонь. "Працювали над цим останні три дні й останню ніч. У районі Широкиного за останні 12 годин нікого не вбили і не поранили. Якщо вдасться й надалі дотримуватися домовленості про припинення вогню в районі Широкиному, може з'явитися надія. Але наразі минуло дуже мало часу. Дуже тендітна конструкція", - написав він близько 16:00 у п'ятницю.

Однак у вечірньому зведенні прес-центру АТО за суботу зазначено, що після відносного затишшя бойовики зі стрілецької зброї та гранатомета обстріляли Чермалик, а Широкине потрапило під вогонь міномета 82 мм.

На інших напрямках ситуація теж залишається напруженою: обстрілювали Гранітне, Новотроїцьке, Піски на донецькому напрямку, Розсадки і Кірове на Артемівському напрямку. Уранці між 9-ю і 10-ю годинами був бій у районі Кримського в Луганській області.

Як раніше повідомила прес-служба губернатора Геннадія Москаля, в районі смт Кримське (15 км від Трьохізбенки) військові засікли висунення диверсійно-розвідувальної групи і, підпустивши її, відкрили вогонь. Урятуватися бойовикам вдалося завдяки радіокерованій міні МОН-50, яку вони підірвали, коли наблизилися українські військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram