ГоловнаСуспільствоВійна

У СБУ прокоментували звіт Amnesty International про тортури в зоні АТО

Україна готова провести розслідування кожного випадку, згаданого у звіті правозахисників

У СБУ прокоментували звіт Amnesty International про тортури в зоні АТО

Служба безпеки відкрита до діалогу з міжнародними організаціями щодо умов перебування затриманих на території України.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Враховуючи оприлюднений сьогодні звіт Amnesty International про застосування обома сторонами конфлікту на сході України тортур до полонених, СБУ пропонує провести зустріч із представниками цієї організації", - йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслили, що "ані в Службі безпеки, ані в Україні не утримують жодних полонених", а СБУ затримує осіб, підозрюваних у посяганні на держбезпеку, захопленні влади або тероризмі. І тільки за рішенням суду до затриманих застосовуються запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

"Факти затримань, порушення кримінальних проваджень, їхнє направлення до суду постійно публікуються на офіційному сайті СБУ під час брифінгів та інтерв'ю керівництва Служби", - наголошується в повідомленні.

При цьому, в СБУ підкреслили, що затриманим забезпечують безумовний доступ представників усіх міжнародних правозахисних організацій, в тому числі Міжнародного комітету Червоного Хреста, Спеціальної місії ООН з прав людини, експертів з прав людини Європейського Союзу, ОБСЄ.

"До затриманих мають доступ і українські правозахисні організації, й уповноважений з прав людини Верховної Ради України, адвокати", - додали у прес-службі.

В СБУ заявили, що з повагою ставляться до думки міжнародних експертів, і тому готові спільно з військовою прокуратурою провести належне розслідування кожного випадку, згаданого у звіті.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International підготувала доповідь про утримання полонених в зоні АТО на Донбасі. При цьому правозахисники звинуватили в тортурах обидві сторони конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram