ГоловнаСуспільствоВійна

Журналіст і військовий намагалися повалити пам'ятник Ворошилову в Сєвєродонецьку

Москаль закликав проводити декомунізацію законним способом

Журналіст і військовий намагалися повалити пам'ятник Ворошилову в Сєвєродонецьку
Фото: Макс Левин

У Сєвєродонецьку Луганської області правоохоронці затримали двох осіб, які за допомогою троса і автомобіля намагалися повалити пам'ятник Клименту Ворошилову біля автовокзалу.

Про це повідомляє офіційний сайт голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

У одного із затриманих, жителя Києва, було при собі посвідчення військовослужбовця батальйону "Айдар". Другий, житель Івано-Франківської області, виявився журналістом.

Раніше у Сєвєродонецьку невідомі повалили пам'ятники Свердлову і Калініну, і зараз правоохоронці перевіряють на причетність до цього обох затриманих.

"Після набуття чинності Закону про декомунізацію усі пам'ятники комуністичним вождям на Луганщині демонтують. Але зроблено це буде тільки у визначений законом порядок і спосіб. У військово-цивільної адміністрації достатньо політичної волі, щоб виконати закон про декомунізацію, ми не потребуємо тут жодної волонтерської або самодіяльної допомоги. А якщо хтось відчуває надлишок патріотизму, нехай продемонструє його на передовій", - заявив Геннадій Москаль.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закони про декомунізацію 9 квітня. Президент Петро Порошенко підписав їх 15 травня. Підписуючи ці закони, президент заявив, що найближчим часом до парламенту подадуть проект закону, спрямований на усунення колізій, які можуть використовуватися для зловживання нормами нового законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram