ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму затримали чотирьох проукраїнських активістів і трьох журналістів

Святкування Дня вишиванки обернулося затриманням 

У Криму затримали чотирьох проукраїнських активістів і трьох журналістів
Фото: sevastopolnews.info

Поліцейські окупованого Криму затримали в Армянську чотирьох активістів Українського культурного центру, які хотіли провести флешмоб до Дня вишиванки, а також трьох журналістів.

Про це повідомляє місцевий сайт "15 минут".

За словами організаторів флешмобу, активісти хотіли зробити кілька фотографій у вишиванках і записати відеоролик на виїзді з Криму, проте співробітники правоохоронних органів затримали їх за незаконну зйомку. Крім того, підозри викликала знімальна група українського телеканалу "Інтер", яка планувала записати відеосюжет про проведення флешмобу.

"Автомобіль активістів правоохоронці заблокували на підставі проведення зйомок у прикордонній зоні, де, як заявили співробітники поліції, фото- та відеозйомка заборонені", - інформує видання.

Водночас, як повідомляє "Центр журналістських розслідувань", на знімальну групу "Інтера" - Юлію Крючкову та Віталія Зятковського - поліцейські чекали на місці акції.

"Ми приїхали на місце, і там на нас уже чекали. Була поліція, яка почала з'ясовувати, хто ми і що. Провели огляд машини. Пояснили, що мають інформацію про можливе перевезення в машині вибухових речовин", - розповіла Крючкова.

Наразі активістів і журналістів (сім осіб) везуть на допит у РВВС Армянська.

Як повідомили затримані, всі документи в них при собі, проте поліція вважає це недостатнім.

Нагадаємо, 18 травня в Криму затримали 60 учасників автопробігу в пам'ять про депортацію кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram