ГоловнаСуспільствоПодії

Чоловік, який узяв заручників в Одесі, мав при собі бомбу

Злочинця вдалося знешкодити.

Чоловік, який узяв заручників в Одесі, мав при собі бомбу
Фото: МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів подробиці вчорашньої спецоперації одеської міліції зі знешкодження чоловіка, який узяв у заручники двох працівниць аптеки.

Як написав міністр у своєму фейсбуці, о 14:30 в аптеку «Доброго Дня» на вул. Пантелеймонівській, 25 зайшов чоловік. Погрожуючи пістолетом і вибуховим пристроєм, він захопив у заручники двох дівчат - співробітниць аптеки.

На місце подій прибули чергові наряди міліції й оперативна група на чолі з начальником кримінальної міліції області полковником Дмитром Головіним. Головін наказав оточити периметр й евакуювати людей. Було активовано план «Грім», на місце прибули спецпризначенці міліції.

Головін почав переговори з терористом. Полковникові вдалося вмовити злочинця відпустити дівчат-заручниць взамін на себе. О 15:20 співробітниць аптеки обміняли на полковника.

Під час переговорів терорист (як згодом з'ясувалося - житель Одеси Тихомиров Б.Б., 1965 р.н.) висунув вимоги вилікувати його хвору матір; викликати для інтерв'ю журналістів центральних телеканалів; змінити конституційний лад в Україні і приєднати Одеську область до Росії.

В іншому разі він обіцяв активувати саморобний вибуховий пристрій і вбити себе та заручника. Спортивну сумку з коробками, з яких тягнулися дроти до пускового пристрою з кнопкою, терорист тримав на підлозі між ногами. Детонатор тримав у руці.

Два спецпризначенці перевдяглися в "журналістів" центральних каналів, увійшли в приміщення і на п'ятій хвилині "інтерв'ю", вибравши момент, вибили детонатор із рук терориста і разом з полковником Головіним скрутили й обеззброїли його. О 16:05 операцію було завершено. Ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram