ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальник київської міліції попросив Кличка розібратися зі скандальними будівництвами

Міліція більше не виступатиме арбітром у суперечках між забудовниками та територіальними громадами.

Начальник київської міліції попросив Кличка розібратися зі скандальними будівництвами
Фото: Макс Требухов

Начальник київської міліції Олександр Терещук попросив мера столиці Віталія Кличка розібратися з незаконними забудовами.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій на сайті МВС.

"Звертаємося до вас із наполегливим проханням провести інвентаризацію київських будівництв, ініціювати проведення аудиту документації забудовників і на спеціальній комісії КМДА визначити, які із цих будівництв мають належно оформлені дозвільні документи, а які - ні, та оприлюднити цю інформацію", - попросив Терещук.

"По будовах, які викликають спротив з боку громадськості та мешканців, просимо провести відкриті громадські слухання, запросити зацікавлені сторони і вирішити спірні питання", - додав він.

Терещук заявив, що міліція буде реагувати на агресію та припинятиме сутички, але надалі "не виступатиме арбітром у суперечках між комерційними забудовниками і територіальними громадами".

Начальник київської міліції зазначив, що "конфлікти, не вирішені на рівні міської влади, і рішення, не прийняті вчасно, провокують силові сутички на вулицях Києва".

Він зазначив, що, зокрема, будівельний майданчик на Осокорках досі є об'єктом підвищеної загрози громадській безпеці.

Нагадаємо, 19 травня навколо скандальної забудови біля метро "Осокорки", де планують побудувати новий торгово-розважальний центр Le Boulevard, знову встановили паркан. Місцеві жителі, які протестують проти незаконного будівництва, зібралися біля паркану, щоб вкотре повалити його. Прибулі на місце конфлікту "тітушки" в камуфляжі і зі щитами з написом "Міліція" напали на активістів. В результаті бійки постраждали декілька активістів і 15 правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram